24 Eylül 2014 Çarşamba

2014 Nottingham Forest Toparlaması


                         İlk Nottingham yazısını ligin sekizin haftasına yazmak nasip oldu.Yoğun gündem içinde anca fırsat bulabiliyoruz haliyle bu yazıda genel bir toparlama yazısı yazmak istedim...
                         Championship'de bu hafta itibari ile lider durumda takım.Sezona hazırlık maçlarında gösterdiği inişli çıkışla performansla başlayan Forest oynadığı yedi hazırlık maçından ikisini kaybetti ancak özellikle son maçında West Bromwich Albion karşısında aldığı galibiyetle taraftarlarının yüreğine su serpti.
                        Bendeniz de dahil tüm Forest camiasının EPL beklediği bu sezona takım  kendi evindeki 2-0 lık Blackpool galibiyeti ile başladı akabinde deplasmanda 2-2 lik Bolton beraberliği ve daha yine deplasmanda ligin yeni takımlarından AFC Bournemouth karşısında 2-1 lik sansasyonel bir galibiyet aldık.
                     Ancak sezonun o ana kadar olan en çarpıcı galibiyetini The City Ground' da EPL'nin gediklilerinden Reading karşısında 4-0 ile aldık. bunu deplasmandaki Huddersfield (2-0) ve Sheff Wed.(1-0)galibiyetleri izledi.Derby ile 1-1 berabere kalan ekip yine bir sansasyonel sonuca imza atarak Fulham'ı 5-3 yenmeyi başarıyor son maçda Millwal karşısında alınan beraberlikle toplamda 18 puanla ligin zirvesindeyiz.
                    Ardımızdan 17 puanlı Norwich ve Wolves geliyor onları M.Brough ve Sheff takip ediyor ki bu takımlar görünen bu seneki en büyük rakiplerimiz olacak.
                   Son sezonu saymazsak en iddialı sezonlarımızdan birini yaşıyoruz haliyle.Bunda İngiliz futbolundaki yabancı sermayenin özellikle arap sermayesinin bunda etkisi olduğunu bilmek bir nebze üzücü de olsa yapacak çokda birşey yok.
                   Bu sezon büyük ihtimalle EPL nin en büyük adaylarından biri Forest.Bunun klubün mali,kültüren yapısına ne gibi etkileri olur,neler alır neler götürür konuşmak için fazlaca erken.En azından düşündüğümde şahsım adına en büyük etkisi onları canlı izleme şansı olacak.
                   Gerek kupa maçlarının gerekse statü gereği Championship maçlarının yoğunluğunun takım üzerindeki etkileri düşünüldüğünde şampiyonluk naraları için henüz erken gibi görünebilir ancak istatistiklere baktığımda Forest ve bir kaç kalbur üstü takım dışında ligin demirbaş takımlarının çok formsuz ve mali sıkıntılar içinde oldukları bir sezon yaşıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder