4 Eylül 2014 Perşembe

Championship Maçları Neden Yayınlanmıyor?

               Uzunca bir dönemden bir yana yazmaya düşündüğüm bir konuydu bu Championship konusu...Kısmet bugüneymiş.Malumunuz fırsat buldukça Everton ve Nottingham Forest maçlarını yazıyoruz izleyebildiğimiz kadarı ile ....
            Peki hiç düşündünüz mü neden Championship maçları yayınlanmıyor ülkemizde? Öncelikle şunu ortaya koymak gerekir ki seyirci ve oyuncu verilerine baktığımızda süper ligimizin chmp den dahi geri olduğunu düşünüyorum.Haliyle yayın gelirleri,telif hakları vs gibi yasal prosedürlerin bu maçların yayınlanmasına engel teşkil ettiği düşünülebilir.
             Ancak EPL ligi bu kadar kolay yayınlanırken paralı da olsa böyle kaliteli bir ligin yayınlanmamasını sadece bu veriye dayandırmak ne derece doğru bilmiyorum. Takım hikayeleri,formalar,taraftarlar,sonuçlar kendi içindeki yıldızlarla EPL seviyesinde bir lig Championship...Sadece Nottingham üzerinden dahi sayfalarca hikaye ve anı yazılabilir uzun bölümlerce programlar yapılabilir.
         Peki ülkemiz adına bunun mantıklı açıklaması nedir? Bana kalırsa bu maçların yayınlanmasının en temel nedeni yayıncı kuruluşların zarar etme korkusu,başka bir izahatı olamaz.Gerçek anlamda futbolun değilde popülerliğin,sansasyonun,reklamın ön planda olduğu bir ülkede yayıncılara hak vermemek de bir yerde elde değil.Ancak yinede insan bir öğleden sonra (genelde 14:00 civarı oynanıyor maçlar ) evinde oturup ayaklarını uzatıp Nottingham -W.Bronwich maçını düşlemiyor da değil.
          Evet ülkemizde futbol gerçekten sevilmiyor sevilseydi  rodeo yarışlarının dahi yayınlandığı bu ülkede öyle yada böyle birileri bu maçları yayınlama cesaretini gösterirdi.Bundan sonra olurmu bilmiyorum...Hazır şu aralar semtinin takımına sahip çık reklamları dönmekteyken insanları semt takımlarına sahip çıkmaya İngiliz Alt Ligleri maçlarından daha fazla hiçbirşey motive edemez diye düşünüyorum.Umarım yazı gerekli yerlere ulaşır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder