11 Mart 2015 Çarşamba

ALTINORDU-BOLUSPOR MAÇINDAN KALANLAR.


            Maç yazısını maçtan üç gün sonra yazmak pek olmuyor ancak gerek iş gerek evdeki net sorunları nedeniyle yazı bugüne kaldı.Pazar günü kapalı bir havada oynandı maç ancak yinede beklenilen kadar taraftar vardı diyebiliriz maçta.Üstelikte pasolig zımbırtısının olduğu bir maçta....

        Sonda söyleyeceğimizi başta söylemek gerekirse beklediğimden düşük tempolu bir maç oldu. Altınordu'yu son izlediğimden buyana devam eden tempo sorunu hala çözülmüş değil. Boluspor'da iyi kadrosuna rağmen bence oldukça etkisiz bir oyun oynadı.Siyahi oyuncuları bir zamanlar Altay forması giyen gördüğüm en tembel Afrikalı Tchemeni'ye benziyordu.
       Tabi deplasmana gelmiş olmalarının ve bir puanın kendileri adına çok önemli olmasının da bu oyunda etkisi vardır kesinlikle. Gökhan YILMAZ'ın cezalı olması nedeniyle ciddi anlamda sol tarafta sıkıntı yaşadık. Soldaki tek oyuncunun eksikliğinin takımı bu derece etkilemesi de pek hayra alamet değil aslında.
       Kenan defasta bariz aksadı,Sinan çıplak gözle hiç top yapmıyor.Bahattin,sonradan oyuna giren Göksu, Arif,Halil İbrahim eskilerin tabiri ile bal yapmayan arılar.
Takımın bana göre en kötüsü demeyelim de en şansızı kaleci Tolgahan'dı.Takımı yakacak iki gol yedi ancak ilginçtir bir o kadarını da kurtardı.Ancak o iki gol nedeniyle mağlup olduğumuzdan kurtardıkları unutulup gitti. Burda güllerde Kenan'ın da bariz hatası olduğunu söylemeden geçmeyelim ancak Evrenle doğru bir tempo yakalamışken Tolgahan'ın transferi aslında bize biraz lüks kaçmıştı ancak yinede bu ligin tecrübesini bilen bir kaleci olması nedeniyle doğru bir hamle olarak düşünülebilirdi.Ancak olmadı. Morali şu an bozuk sanırım ve şu kritik haftalarda bir an önce kendisini toparlamalı bence.Şu dakikadan sonra Evren'e bu ateşten gömleği giydirmememiz gerektiğini düşünüyorum.
Puan anlamında istediğimiz noktaya geldiğimizde önümüzdeki sezon için Evren'i şimdiden hazırlayabiliriz o ayrı bir konu. Sonuç itibari ile mücadelesi olmayan,cılız, donuk bir oyun izledik her iki takım adına da.Beraberlik golü sonrası tam toparlanmaya başladığımız anda yedik golü ve sonuç itibari ile gerçekten kritik bir maçta puan kaybettik. Bu mağbuliyet sonrası play off şansımızın iyiden iyiye bittiğini düşünüyorum. Ligden düşme muhabbeti konusunda da bunun henüz gerçekleşmesi zor bir ihtimal olarak göründüğünü kabul etsek de bu hafta Kayseri deplasmanında alacağımız bir mağbuliyet ile buda ciddi anlamda gündeme oturur.
      Maçı bir kenara bırakacak olursa Altınordu taraftarı heryönü ile bambaşka gerçekten. Maç boyunca kötü bir küfür duymadım. Zaman zaman sinirler gerildi özellikle rakip takımın kalecisine ama o anlarda bile kimsenin ağzından tek kötü bir söz çıkmadı. Hemen hemen tüm taraftarların birbirlerini tanıması,futbola oyuna dair maç içindeki güzel atışmalar,sohbetler,her yönü ile örnek bir taraftar oldu Altınordu taraftarı.Umarım bu hep böyle devam edecek.
        Sonuç olarak keyifli bir maç izlemesek de keyifli saatler geçirdik diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder