28 Eylül 2014 Pazar

YEŞİLOVASPOR:1-İZMİRSPOR:1

            Altınordumuzun deplasmanda olduğu ve Federasyonumuzun güzel takvim ve plan saati nedeniyle gidemediğimiz Giresun maçının olduğu bu haftada tercihimizi Bölgesel Amatör Lig maçı izlemekten yana kullandık ve soluğu Yusuf Tırpancı spor tesisinde aldık....




               Yeri bilmeyenler için Forum Bornova'nın karşısındaki alan yolu bozuk,otoparkı yok,çim yok suni çim doğru düzgün tribün yok ama skorboard güzeldi yani ne yalan söyleyeyim. Yeşilova'ya ilk kez geldim ve bu sahada ilk kez maç izledim.Aslında uzunca bir zamandan bu yana ilk kez bir amatör maç izledim diyebiliriz.

               Şunu belirtmek lazım resimlerden belli olmuyor ancak her iki ekibinde oldukça hatrı sayılır bir taraftar kitlesi var.Kısıtlı tribün viple birlikte tıka basa  dolduydu çoğu futbolsever saha dışından maçı izledi.Yeşilova'ya yer sakinleri oldukça fazla destek çıkıyorlar.Düşünün ki tribünde bir orkestraları dahi vardı.

                Her iki takıma dairde maçtan önce kafamda bir plan yoktu.Zaten bu maçı izlememin nedeni tarih itibari ile mekan olarakda bana en yakın BAL maçı olmasıydı. İzmirspor'a bir sempatim olmasınında etkisi var diyelim hadi biraz... Maç öncesi taraftarları kamera vs set kurdular sanırım bu facebooktaki İzmirspor TV grubuydu.Bu vesile ile kendilerini tebrik ederim oldukça başarılı buluyorum kendilerini.


                  Maç öncesi isim listesi okunduğunda tanıdığım tek isim Enes İlhan YÜKSEL'di. Isınma sonrasında maç başladı ve taraftar baskısıyla özellikle Yeşilovalı oyuncular ilk başta baya bir bocaladılar ki bu süreçte İzmirspor'un tribünlerde oldukça tartışılan bir korneri sonrasında Çağlar'ın golüyle İzmirspor öne geçti. Bu dakikadan sonra sahada bariz İzmirspor üstünlüğü vardı diyebiliriz.

                 Maçı izlerken  Metin OKTAY'ların İzmirsporunun bugün bu yerlerde bu soğuk,sahipsiz stadda bir grup sevenine karşı yapayanlız hali içimi burktu biraz. Gol sonrası özellikle Enes'in baskılı oyununu izledik.Ona İzmirspor'un dokuz numaralı oyuncusu da zaman zaman destek oldu.Öyle bir süreç oldu ki bu adamı Yeşilova durdurmakta oldukça zorlandı.
                   
             Yeri gelmişken Enes konusunda bir kaç kelam etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.Kesinlikle amatörün oyuncusu değil bu çocuk.kapasite,top tekniği,oyun zekası,yetenek olarak ligin çok çok üstünde.Sezon öncesi Altay'a imza attıktan sonra neden geri gönderildiğini bu oyun sonrası anlayamadım ki bunu Altayblog yazarı arkadaşlara sormak isterim açıkçası.Adamın benim gördüğüm tek eksiği fizik.Fizik gücü demiyorum sadece fiziği biraz zayıf kas yapısını biraz daha güçlendirmesi gerek.Bu haliyle PTT ligine kadar fazlasıyla yeterli olabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Boyu biraz uzun olsa ününün bizim ülkeyi çoktan aşacağı öngörüsündeyim ayrıca.

               Gol sonrası ilk yarı sonuna kadar İzmirspor sayısız fırsatlardan yararlanamadı ancak bu süreçte orta sahada oldukça etkin oynadı. İlk yarı adeta  Yeşilova'nın imdadına yetişti desek yeridir.İkinci yarının ilk on dakikası yine ortada bir oyun izledik ki bu süreçte ilk yarı oldukça fazla efor sarfeden Enes'in katkı yapmaması maçın kırılma anıydı.İzmirspor adına tehlike sinyallerininde habercisiydi adeta.
               Geçen her dakikada taraftar baskısını da üstende hisseden Yeşilova etkisini artırdı.Bunda İzmirspor hocasının bence geç kalmış ve hatalı oyuncu değişikliklerinin de etkisi vardı 73 de Mehmet YENİŞEHİR ile Yeşilov a beraberliği yakaladı.Asıl önemli olan bu gol sonrası İzmirspor'un komple oyundan düşmesi ki Yeşilova iki yüzde yüz gol pozisyonunu değerlendiremedi.Birini kale çizgisinden İzmirspor defansı çıkarırken birinde top direkte patladı.
               Maç bir beş dakika daha uzasa Yeşilova golü atardı.Sonuç itibari ile maç birbir berabere bitti.Gördüğüm kadarı ile maç İzmirspor'a yaramış ki beraberliğe rağmen bu haftayı lider kapatıyorlar.
             Yeşilovaspor'da özellikle 6 numaralı oyuncuları oldukça etkiliydi ve maç boyunca çok efor sarfetti.
               Genel olarak toparlayacak olursak Amatöründen profosyoneline bütün ligler seyirci anlamında içten içe çürümüş.Bunu kabul edelim yada etmeyelim ama böyle amatör bir maçın dahi bu kadar gergin geçmesi,bu kadar küfürün hakaretin havada uçuşması sorunun sadece sistemde olmadığı sorunun büyük bir kaynağının bireyler olduğunun göstergesi. Bu amatör olmayan maçta dahi hiç hoş olmayan anlatamayacağım görüntüler vardı.İşin ikinci boyutu ise amatör bazda oyuncularımız çok güçsüzler.Kondisyonlar yüzde ellinin altında desek yeridir.Sonuçta bu adamlar amatör ne var bunda diyenler olabilir ama özellikle İzmirspor kalibresindeki takımlar hatta bu kadar destek gören ve sevilen Yeşilova gibi takımların amatörde dahi profosyonelce oynamaları ve yönetilmeleri gerek diye düşünmekteyim.Yani bir şekilde bu kondisyon problemini amatörlerin bir şekilde çözmeleri lazım.
            Son olarak yine ülke futboluna dahi bir iki kelam edelim görünen o ki profosyonel liglerden çok daha fazla mücadele amatörlerde var.Bunu bir kere kabul edelim ancak bu liglerde de ciddi tempo sorunu var.Yani bir EPL,bir La Liga karşısında bunca olanaklara rağmen oyunumuz jenerasyonumuz menşeimiz yada her ne isim verirseniz verin o çok çok YAVAŞ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder