9 Kasım 2014 Pazar

ALTINORDU:3 ANTALYASPOR:1

                Uzun bir aradan sonra yeni bir maç yazısı ile yine sizlerle birlikteyiz sevgili Altınordulular.Ligin dokuzuncu haftasında sözde kendi sahamız olan Manisa'da ligin favori takımlarından Antalyaspor'u ağırladık.




                     Türkiye kupası ve geçe hafta Adanaspor maçlarında alınan galibiyetin de etkisi ile takım sahaya kendinden emin bir şekilde çıktı.Oyunun başından sonuna her dakikasında bu durum açık bir şekilde hissediliyordu.Seyircinin de bu maçta önceki maçlara oranla çok daha artı bir motivasyonunun olduğunu söylememiz lazım.
                      Kalede Tolgahan, geride Sinan,Gökhan,Kemal,Berkay,Yusuf,Serkan, Göksu,Taha'nın yanı sıra Erdoğan ve Halil İbrahim onbiri ile başladık.Rakibimiz ise Sezer BADUR'un öncülüğünde ligin gol kralı Diarra ve Boum gibi yabancıları ile karşımızdaydı.
                       Ülke futbolunun artısımı eksisi mi bilmiyorum yada başka bir ifade ile buna sevinelim mi üzülelim mi karar veremediğim bir durum var ki o da sporcularımızın fiziksel ve beyinsel güç kadar psikolojik olarak da savaş veriyor olmaları.Yani o hep küçümsenen Türkiye kupası maçındaki galibiyet olmasaydı takımın şu özgüveni olurmuydu bilmiyorum.
                     

                                                   Mertan ve Berk (*)

               Tabi bu galibiyeti sadece üsteki faktöre bağlamamak gerek.Haftalar ilerledikçe takım ritmini buluyor ve kondisyon olarak istenilen seviyeye ulaşıyoruz.
                Maçın ilk beş on dakikası dışında rakibin üstünlüğü ele aldığı süreç olmadı desek yeridir.Adından hiç beklenmeyecek derecede tutuk oynadı Antalya tabi bunda bizim orta sahadaki baskılı oyunumuzun da etkisi oldu fazlasıyla.Her zaman olduğu gibi Halil İbrahim,Erdoğan ve Gökhan göze batan isimler oldu.Taha ileri uçta çok çabaladı ve ters koşular yaptı Göksu ise tecrübesi ile olması gereken zamanda olması gereken yerde durması ile götürüyor bu ligi.
           Maçı kazanan bence orta sahamız oldu genel bir sıralama verirsek Halil İbrahim ve Gökhan'ın düşmeyen performansları ile oldukça etkili olduklarını tekrardan söylemekte fayda var. Sinan'ın golü sonrası Antalyaspor inanılmaz şekilde çözüldü hocalarının oyuna müdehalesine fırsat kalmadan Göksu ve Halil İbrahim ile noktayı koyduk.Aslında son anlara kadar skoru artırma çabası içerisinde olmamız ilerisi adına umut verici donelerden biriydi.Her ne kadar rakip  Diarra ile bir gol bulsada iş işten çoktan geçmişti.Genel anlamda diri oynadığımız bir maç oldu kalecimiz Tolgahan günden güne takıma alışıyor ve maç kurtarmaya başlıyor.Erdoğan aldığı süre ile orantılı gelişim gösteriyor bunun dışında Yusuf gibi.Kemal gibi, Berkay gibi kahramanları da unutmamak gerek. Maçın genel özeti başından bu yana sağlam ne yaptığını bilen ve mücadele eden bir oyun sergilememiz oldu.
               Önümüzdeki hafta Elazığı ve ondan sonraki hafta Karşıyaka ile oynuyoruz.Şu iki maçtan altı puan çıkarırsak artık ciddi anlamda süper lig için iddialı konuma geleceğimizi düşünüyorum. Bu ara Galatasaray orjinli iki oyuncu Mertan ve Berk'in buluşmasına sahne olan bir maç oldu.Fizik olarak oyun yapısı olarak birbirinin aynısı olan iki oyuncuyu izledik dün.Belki Mertan'ın eski takım arkadaşında bir artısı şutlarını oldukça geliştirmiş olmasıdır.

            *=Resim Mertan Caner'in resmi facebook hesabından alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder